"Fantazie je důležitější než informace..." Albert Einstein

Zeleninová pizza

11. ledna 2012 v 9:51 | jjanynka

Korpus je z celozrnného kynutého těsta, náplň pak z kořenové zeleniny a rajčat, vše je překryto tvrdým sýrem.
Těsto:
3 hrnky polohrubé mouky
2 lžíce pšeničných otrub
0,5 deci oleje
lžička soli
1 kostka droždí, lžička cukru a 1,5 hrnku teplé vody na kvásek
Kvásek dobře promícháme a necháme "vyskočit". Přidáme sypkou směs a olej a zpracujeme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout při pokojové teplotě. Z vykynutého těsta vytvoříme dvě placky vysoké maximálně 0,5 cm.
Náplň:
kořenová zelenina, kedlubna, cibule
plechovka oloupaných rajčat
olej
sůl
směs koření na pizzu
asi 400 g tvrdého sýra
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenu zeleninu, osolíme a mírně podusíme do poloměkka. Přidáme nakrájená rajčata a prohřejeme.


Placku z těsta posypeme jemně kořením,


poklademe dušenou vychládlou směsí


a zapečeme v předehřáté troubě, dokud nezačne kůrka jemně zlátnout.


Poté poklademe plátky sýra a dopečeme.


Podáváme ještě teplé.
Dobrou chuť...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Všechny obrázky s označením "jjanynka.blog.cz" jsou chráněny autorskými právy
a není možné je kopírovat či jinak upravovat bez souhlasu autorky