"Fantazie je důležitější než informace..." Albert Einstein

Sekaná z cizrny

11. ledna 2012 v 9:57 | jjanynka

suroviny:
1 balíček cizrny (max. 500g)
1 hrnek (asi 3deci) pohanky
1,5 hrnku ovesných vloček
2 větší mrkve
1 sýr pološtiepok neuzený
2 větší cibule
olej
sůl
majoránka, mletý zázvor, mleté sušené hříbky, bobkový list, saturejka
Cizrnu přebereme a na noc namočíme do studené vody.

Ráno slijeme, propláchneme a uvaříme v čerstvé vodě doměkka spolu s bobkovým listem, saturejkou a lžičkou soli.
Pohanku také přebereme a ráno zalijeme dvojnásobným množstvím vařicí vody. Stejně tak i ovesné vločky. Necháme nabobtnat pod pokličkou.
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji do sklovata.
Uvařenou cizrnu slijeme a necháme okapat.


Mrkev ostrouháme a spolu se sýrem pomeleme na masovém mlýnku.


Postupně pomeleme i cizrnu,


nabobtnalé vločky


i pohanku


Nakonec do mísy přidáme osmahnutou cibulku


přisolíme, přidáme majoránku, zázvor a mleté hříbky a důkladně promícháme.


Hmotu rozprostřeme na vymazaný plech s vyšším okrajem nebo na větší pekáč


a upečeme v troubě do zlatova.


Podáváme nejlépe s rajskou omáčkou...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Všechny obrázky s označením "jjanynka.blog.cz" jsou chráněny autorskými právy
a není možné je kopírovat či jinak upravovat bez souhlasu autorky