"Fantazie je důležitější než informace..." Albert Einstein

Řezy z jogurtového těsta

11. ledna 2012 v 10:02 | jjanynka
1 kg polohrubé mouky
1 lžíce otrub nebo sušených klíčků
500 g bílého přírodního jogurtu
lžička soli
250 g 100% tuku
jablka nebo jiné sladké ovoce, případně rozinky
mleté ovesné vločky
skořice
Tuk nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme k mouce s otrubami a solí a promícháme. Přidáme jogurt a zpočátku zlehka, později důkladně prohněteme. Těsto necháme alespoň 1 hodinu v lednici opočinout.
Mezitím si připravíme jablka, která nastoruháme nahrubo. Těsto rozválíme na dvě velké placky, okraje odkrojíme podle velikosti plechu. Na placku dáme nastrouhaná jablka (případně přidáme spařené rozinky), jemně poprášíme skořicí a mletými vločkami (kvůli přebytečné šťávě, aby nevytekla na plech). Můžeme také těsto jemně ohrnout na okraji vzhůru. Zbývající proužky těsta položíme nahoru. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.
Varianta s černým rybízem potřebuje trošku více osladit a zvednout okraje těsta, protože pouští šťávu...
Dobrou chuť...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Všechny obrázky s označením "jjanynka.blog.cz" jsou chráněny autorskými právy
a není možné je kopírovat či jinak upravovat bez souhlasu autorky