"Fantazie je důležitější než informace..." Albert Einstein

Rajská omáčka s pohankovým knedlíkem

11. ledna 2012 v 9:55 | jjanynka

Rajská omáčka
1 lžíce hladké mouky, olej, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3/4 litru studené vody, sůl, 1 lžíce cukru krupice, sušená bazalka, sušený libeček, hrnek vařených fazolí, 2 lžíce sterilované kukuřice
Na oleji zpěníme mouku, přidáme protlak, promícháme a zalijeme studenou vodou. Metličkou dobře rozmícháme a povaříme do potřebného zhoustnutí. Přidáme ochucovadla, fazole, kukuřice, necháme přejít varem a odstavíme.

Pohankové knedlíky
3 hrnky polohrubé mouky, 2 lžíce pohankové instantní kaše, 1 lžíce kukuřičné mouky, 1 lžíce sojové mouky, 1 kostka čerstvého droždí, 1 hrnek vlažné vody, 2 kulaté rýžové chlebíčky, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, cukr a sojovou mouku a necháme vyskočit. Mouku smícháme se solí a pohankovou kaší, přidáme kvásek a jemně prohněteme. Nakonec vmícháme rýžový chlebíček rozlámaný na drobné kousky. Těsto necháme asi 1 hodinu kynout při pokojové teplotě. Pak vytvoříme 4 podlouhlé knedlíky, které necháme chvíli odpočinout. Mezitím přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody. Knedlíky vaříme podle tloušťky, co 1 cm, to 1 minuta, pak je otočíme a vaříme ještě poloviční dobu. Poté je vyjmeme z vroucí vody a nakrájíme ještě horké bavlněnou nití na kolečka.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 3:25 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Všechny obrázky s označením "jjanynka.blog.cz" jsou chráněny autorskými právy
a není možné je kopírovat či jinak upravovat bez souhlasu autorky