"Fantazie je důležitější než informace..." Albert Einstein

Hrachová kaše

11. ledna 2012 v 9:56 | jjanynka
Hrachová kaše
250g žlutého hrachu
2 hrsti pohanky
hrst ovesných vloček
bobkový list
sušené bylinky (libeček, majoránka, bazalka, saturejka, mletý kmín)
sušené mleté hříbky
kukuřičná mouka
voda
sůl
kořenová zelenina
Hrách namočíme do teplé vody a necháme bobtnat asi 4 hodiny. Pak jej důkladně propláchneme, přidáme čistou vodu asi 1cm nad povrch, sůl a bobkový list a uvaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme pohanku, propláchnuté ovesné vločky a směs vody, kukuřičné mouky a koření podle chuti a povaříme ještě asi 5 minut. Odstavíme a necháme asi 10 minut dojít. Rozmixujeme a podáváme s osmahnutou kořenovou zeleninou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Všechny obrázky s označením "jjanynka.blog.cz" jsou chráněny autorskými právy
a není možné je kopírovat či jinak upravovat bez souhlasu autorky