"Fantazie je důležitější než informace..." Albert Einstein

Domácí rohlíky

11. ledna 2012 v 9:58 | jjanynka
Domácí rohlíky
3 hrnky mouky (1,5 polohrubé+1 celozrnné špaldové+0,5 amarantové nebo kukuřičné nebo žitné nebo ovesné…)
1 lžíce lněného semínka
1 lžíce slunečnicového semínka
1 lžička soli
1,5 hrnku teplé vody
1 kostka Noli droždí
špetka cukru na kvásek
1 dcl oleje
Do vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr a špetku mouky a promícháme, necháme vyskočit. Mouku smícháme se semínky a solí,přidáme kvásek a olej a vypracujeme vláčné, ale dostatečně pevné těsto pro ruční zpracovávání. Necháme alespoň 0,5 hodiny kynout při pokojové teplotě. Pak těsto propracujeme rukama, rozdělíme na dvě poloviny, každou pak rozválíme do kruhu (0,5-1cm silného) a ten nakrájíme na 8 dílů.Každý díl zamotáme od širšího okraje směrem ke špičce. Rohlíky můžeme klást na plech rovně nebo mírně stočené. Pečeme v předehřáté troubě asi na 170°C do světle hnědé kůrčičky. Při pečení můžeme rohlíky rosit vodou,budou křupavější.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Všechny obrázky s označením "jjanynka.blog.cz" jsou chráněny autorskými právy
a není možné je kopírovat či jinak upravovat bez souhlasu autorky