"Fantazie je důležitější než informace..." Albert Einstein

Cukínové pocení

11. ledna 2012 v 9:53 | jjanynka

Pokud budeme připravovat jídlo z cukíny a nepřejeme si, aby plavalo ve vlastní štávě,
je vhodné cukínu nejprve "vypotit".
Při každém řezu je patrné, že plod cukíny je tvořen převážně vodou, roní totiž slzy.

Nejprve cukínu nakrájíme na stejnoměrné plátky, maximálně 1cm silné,
které osolíme a osolenou stranou naklademe na suchou bavlněnou utěrku.

Z horní strany plátky opět důkladně posolíme a přikryjeme další suchou utěrkou.

Asi po půl hodině promneme cukínu v utěrce a jemně vymačkáme zbytky vody.
Obě utěrky jsou zcela nasáklé.

Takto připravené plátky cukíny můžeme zapékat, smažit v těstíčku či grilovat.
Neštříme kořením a aromatickými přísadami, protože cukína snadno přejímá cizí chtě a vůně...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 3:24 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Všechny obrázky s označením "jjanynka.blog.cz" jsou chráněny autorskými právy
a není možné je kopírovat či jinak upravovat bez souhlasu autorky