"Fantazie je důležitější než informace..." Albert Einstein

Éčka v potravinách

10. února 2009 v 10:10 | jjanynka |  Zajímavosti
Do potravin se běžně přidávají látky, které prodlužují trvanlivost potravin, zvýrazňují, nebo obnovují barvu potravin, zvyšují nebo regulují kyselost a zahušťovací vlastnosti, případně dodávají potreavinm sladkou chuť bez použití řepného cukru.
Všechny tyto látky se souhrnně nazývají přídatné látky (aditiva).
Přítomnost látek přídatných, které byly v potravině použity, musí být uvedena na obale, a to v sestupném pořadí podle toho, v jakém množství jsou v potravině obsaženy....


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Všechny obrázky s označením "jjanynka.blog.cz" jsou chráněny autorskými právy
a není možné je kopírovat či jinak upravovat bez souhlasu autorky